Nákup na splátky – stale oblíbenější způsob financování nákupu spotřebního zboží

Čerpat finanční prostředky na nákup lze různými způsoby – čím dál tím oblíbenějšími se stávají půjčky na splátky určené k nákupu spotřebního zboží. Jaké jsou jejich výhody?

Nákup na splátky spočívá v nastavení splátkových plateb za zboží nebo službu, jejichž splácení se pohodlně rozdělí do delšího období. Jedná se tedy o pohodlný způsob, jak po malých částkách splatit nákup bez většího zatížení rozpočtu.

Tento způsob nakupování je z různých důvodů stále oblíbenější u lidí ze všech společenských vrstev. Nejenže se o nákup na splátky dá pohodlně a jednoduše požádat, ale může na něj dosáhnout širší skupiny obyvatel, včetně těch, kteří mají špatnou bonitu. V tomto článku se podíváme na to, proč se nákup na splátky stal oblíbenou variantou pořízení zboží u tolika spotřebitelů.

Některé z hlavních výhod nákupu na splátky

Toto jsou některé z hlavních důvodů, proč se v dnešní době tolik lidí obrací k nákupům na splátky – a to zejména u prodejců, kteří tuto možnost nabízí skrz některou z nebankovních společností. Možný je tak nákup na splátky nejrůznějšího spotřebního zboží, ať už se jedná o elektroniku, domácí spotřebiče, nábytek či jiné vybavení do domácnosti.

Jednoduchý proces žádosti

Jedním z klíčových důvodů, proč si řada lidí tento způsob nákupu zboží vybírá, je rychlý, jednoduchý a pohodlný proces podání žádosti. Vše lze vyřídit online z pohodlí svého domova, což znamená žádné telefonáty, žádné chození na fyzické místo pobočky a žádné shromažďování dokumentů, které by bylo nutné zasílat poštou. Místo toho je možné žádost rychle a snadno vyplnit z pohodlí domova a celý proces lze dokončit během několika minut.

Rychlé obdržení peněz

Dalším důvodem, proč se dnes mnoho lidí obrací k tomuto způsobu nákupu, je to, že lze nákup provést ihned a není nutné zdlouhavě čekat, jako je tomu u jiných tradičnějších forem financování.

K dispozici pro osoby se špatnou bonitou

Jednou z klíčových výhod těchto půjček je, že nevylučují lidi, kteří mají špatnou úvěruschopnost. Mnoho lidí v dnešní době má z toho či onoho důvodu špatnou bonitu a často mají problém získat finance, které k nákupu daného zboží nebo služeb potřebují.

Alternativy k nákupu na splátky

Třebaže nákup na splátky skýtá řadu výhod, nemusí vyhovovat všem – v takovém případě se může vyplatit bezúčelová půjčka, jejíž prostředky lze čerpat k různým účelům bez nutnosti dokládat využití půjčených peněz.

Někteří lidé se potřebují rychle dostat k penězům v případě finanční nouze a čekání na to, až banky zpracují žádosti a pomalu rozhodnou, jim nevyhovuje. S nebankovními bezúčelovými půjčkami je možné obdržet schválení během několika minut a získat financování okamžitě. Tímto způsobem tak lze získat přístup k potřebné hotovosti bez zbytečných průtahů a čekání.

Bezúčelovou půjčku u nebankovního poskytovatele mohou rovněž získat i spotřebitelé, kteří mají špatnou bonitu. Těm se doporučuje nastavení nižších měsíčních splátek rozdělených do delšího období, čímž odlehčí rozpočtu a zabrání tomu, aby se dostali do finančních potíží.

Autor: ZOXO